Vind je het ook leuk om zelf sieraden te maken? Je mag altijd een berichtje sturen als je een vraag hebt over hoe iets gemaakt is of als je graag tips wilt hebben.

Hoe maak je een armbandje?

We gaan laten zien hoe je een armbandje kunt maken met RVS draad, zodat het een erg sterk armbandje is die je voor altijd kunt gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • Beadalon staaldraad, wij gebruiken 19 strand 0.38 mm. Dit staaldraad is vrij dik, maar het valt nog steeds soepel
  • RVS slotje, wij gebruiken die van 1 cm
  • 2 RVS knijpkraaltjes van 2mm
  • 2 draadbeschermers van 0.5mm
  • Knijptang, 2 platbektangen en een knijpkraaltang
  • 2 RVS buisringetjes, wij gebruiken die van 0.4 cm
  • meetlint of rol
  • Kralen
  • Eventueel een verlengkettinkje

1 Je begint met het afmeten en afknippen van het staaldraad. Een armbandje is gemiddeld 17 cm, maar knip hem iets langer af, want je moet het draad nog om de draadbeschermers rijgen. Wij rijgen ook wel eens de kralen aan het draad terwijl deze nog om de rol zit, maar als je hier niet voorzichtig mee bent krijg je rare knikken in het draad en daardoor krijgt je armbandje een rare vorm. Dus het is beter om het draad af te knippen voordat je de kralen gaat rijgen.

2 Rijg het eerste knijpkraaltje om het draad en daarna de eerste draadbeschermer. Haal het draad over de draadbeschermer en opnieuw door de knijpkraal. Gebruik nu je knijpkraaltang en knijp de knijpkraal dicht. Knip het kleine stukje draad dat over is af en nu kun je beginnen met het rijgen van je kralen.

3 Heb je alle kralen er op zitten? En even goed gemeten of de armband met kralen nog steeds 17 cm is en niet te kort? Dan kun je de tweede knijpraal en draadbeschermer aan het draad rijgen. Haal opnieuw het draad over de draadbeschermer en weer door het knijpkraaltje. Knijp ook dit knijpkraaltje dicht en je armband is al bijna af.

4 Maak aan beide kanten het buigringetje aan de armband. Maak samen met het buigringetje gelijk het slotje aan 1 kant er aan en aan de andere kant eventueel het verlengkettinkje. Dit doe je door met de twee platbektangen de ringetjes te openen, de ringetjes door de draadbeschermer te halen, doe het slotje of verlengkettinkje er bij aan en ze sluit ze weer met de twee platbektangen.

5 Joehoe! Je armbandje is klaar!