fbpx

✓ Gratis verzending vanaf €10 ✓ Als cadeautje ingepakt ✓ Hoge kwaliteit ✓ Hypoallergeen ✓ Betaalbaar

saint clairmont logo

Een goede vingerafdruk maken lijkt moeilijk, maar met de juiste tips valt dit reuze mee!

 

Je kunt een vingerafdruk maken met een inkt doosje, maar ook met een potlood en een stukje plakband. Met een inkt doosje wordt de afdruk gelijk goed duidelijk, maar is het de kunst om de goede hoeveelheid inkt te gebruiken en niet te hard of te zacht te drukken op het papier.

Als eerste is het belangrijk dat je wit papier gebruikt als ondergrond, zonder relief erin of iets kleurverschil.

Vingerafdruk maken met inkt

 

Benodigdheden

  • wit papier
  • een stempelinkt doosje in een donkere kleur

Was je handen en droog ze goed af.

Het is belangrijk dat je genoeg inkt op je vinger hebt en dan het liefste in 1 keer. Zoals je misschien wel eens op televisie hebt gezien, is het het beste om even met de vinger van rechts naar links door de inkt te “rollen. Druk hiermee niet te hard, want de inkt mag niet door je lijntjes heen gaan lopen. Druk daarna ongeveer drie verschillende afdrukken op het papier. Als het goed is moet er in ieder geval 1 zijn waarbij de lijnen duidelijk te zien zijn, zonder dat er tussen de lijnen vlekjes zitten.

Is de afdruk wel vlekkerig? Maak dan je vinger helemaal schoon en ga alle stappen nog een keer af. Druk nu minder hard op het inktdoosje als je er doorheen “rolt”.

Vingerafdruk maken met een potlood en plakband

 

Benodigdheden

  • wit papier
  • potlood
  • plakband

Was je handen en droog ze goed af.

Kras met een potlood een stuk van 3 bij 3 cm helemaal vol. Wrijf met je vinger over het stuk heen zodat je vinger nu grijs is van het potlood. Druk een stukje plakband op je vinger, goed aandrukken en plak dit plakband stukje op het witte papier. Je kunr het beste de plakband verticaal over je vinger heen plakken, zodat de gehele afdruk er mooi op komt te staan.

Vingerafdruk fotograferen

 

Daglicht is het allerbeste om scherpe foto’s in te maken. Het verschil tussen wit en zwart/grijs moet duidelijk te zien zijn. Vaak als wij de vingerafdruk ontvangen, tekenen we deze nog over op de iPad, zodat echt alle lijntjes goed “gelezen” worden en de vingerafdruk erg mooi gedetailleerd is.

Je kunt vaak het beste een scherpe foto maken van een klein beetje afstand, dus niet heel dicht bij de afdruk.

Je kunt het beste niet met de telefoon inzoomen, hierdoor worden alle foto’s altijd onscherp. Je kunt beter een foto maken met iets meer afstand, zodat de foto scherp is. Dan kunnen wij de foto inzoomen.

Upload nu je foto bij het product wat je wilt bestellen en dan maken wij er een mooi vingerafdruk sieraad van!

Ben je nu benieuwd naar onze Vingerafdruk Sieraden? Klik dan hier om ze te bekijken.