fbpx

Wat betekent duurzaam eigenlijk precies?

Duurzaam heeft een hele brede omschrijving. Het gaat erom dat wanneer iets duurzaam gemaakt wordt, het betekent dat het milieu er zo min mogelijk mee belast wordt. Het is milieuvriendelijk en grondstof besparend. Ook betekent duurzaam dat iets lang mee gaat, het heeft een lange duur.

Is stainless steel duurzaam?

Onze sieraden worden gemaakt met Stainless steel. Is Stainless steel duurzaam? Zeker weten!

  • Stainless steel gaat levenslang mee
  • Stainless steel is 100% recyclebaar
  • Het proces om stainless steel te maken is veranderd en geeft nog minder CO2 uitstoot dan eerder. Ook blijft het proces veranderen en verwachten ze in de toekomst de uitstoot nog verder te verminderen
  • Stainless steel is veilig. Het is erg sterk, anti allergisch, verroest niet en kan niet verbranden.

Ook maken we onze sieraden met edelsteentjes. De bron van edelstenen is natuurlijk niet een onuitputtelijke bron. Het winnen van edelstenen is een proces waar menselijke arbeid voor nodig is en is een lastiger proces dan het maken van Stainless steel. Wel gaan edelstenen levenslang mee.