fbpx

✓ Gratis verzending vanaf €10 ✓ Als cadeautje ingepakt ✓ Hoge kwaliteit ✓ Hypoallergeen ✓ Betaalbaar

saint clairmont logo

Betekenis achter Geboortebloemen

Ontdek de Bloemige Symboliek van Jouw Geboortemaand 🌼🌸

Elke geboortemaand heeft een eigen prachtige bloem die een diepgaande symbolische betekenis draagt. In onze nieuwste blog post duiken we in de wereld van geboortebloemen en onthullen we de betekenis achter elke bloem, van het prachtige Sneeuwklokje van januari tot de stralende Klaproos van augustus. 🌺✨

Hier is een beknopte uitleg van geboortebloemen per maand:

1. JanuariSneeuwklokje: Het sneeuwklokje staat voor hoop, zuiverheid en hoopvolle verwachtingen. Het markeert een nieuw begin en optimisme.

2. FebruariViooltje: Het viooltje symboliseert bescheidenheid, loyaliteit en nederigheid. Het vertegenwoordigt ook diepe genegenheid en liefde.

3. MaartNarcis: De narcis staat voor vernieuwing, onafhankelijkheid en frisheid. Het markeert het begin van de lente en nieuwe kansen.

4. AprilMadeliefje: Het madeliefje symboliseert onschuld, puurheid en vreugde. Het staat voor eenvoudige schoonheid en jeugdige charme.

5. MeiLelietje-van-dalen: Het lelietje-van-dalen vertegenwoordigt zuiverheid, geluk en hernieuwde energie. Het symboliseert ook liefde en affectie.

6. JuniRoos: De roos staat voor liefde, passie en schoonheid. Elke kleur heeft een eigen betekenis, maar over het algemeen symboliseert de roos diepe emoties.

7. JuliWaterlelie: De waterlelie symboliseert zuiverheid, verlichting en wedergeboorte. Het staat ook voor groei en potentieel.

8. AugustusKlaproos: De prachtige Klaproos symboliseert levensvreugde, succes, verbeelding en kracht. Het staat ook voor troost en plezier.

9. SeptemberDagbloem: De Dagbloem staat voor liefde, genegenheid en een onvergetelijke band. Het is een prachtige bloem die opkomt met de ochtendzon en vaak wordt geassocieerd met positieve energie en vernieuwing, wat perfect past bij de vroege herfstmaand september.

10. OktoberCosmea: De Cosmea staat voor vrede, harmonie en evenwicht. De prachtige en delicate bloemen van de Cosmea brengen een gevoel van sereniteit en vreugde met zich mee, waardoor ze een passende en betekenisvolle keuze zijn voor mensen die in oktober zijn geboren.

11. NovemberChrysant: De chrysant symboliseert vriendschap, vreugde en loyaliteit. Het staat ook voor warme gevoelens en een lang leven.

12. DecemberHulstbes : Hulst staat symbool voor vreugde, feestelijkheid en hoop, en wordt vaak geassocieerd met de kerstperiode vanwege zijn traditionele gebruik als decoratie tijdens de feestdagen. Het is een prachtige en betekenisvolle bloem om de geboortemaand december te vertegenwoordigen.

Elke geboortebloem draagt een unieke betekenis en symboliek die een persoonlijke verbinding kan creëren met degenen die in die maand geboren zijn.

Een geboortebloem ketting, armband of oorringen setje is een bijzonder en uniek cadeautje, voor jezelf of voor een ander. Een geboortebloem sieraad is perfect om te geven als verjaardagscadeau of bijvoorbeeld als kraamcadeau.

Wil je graag een geboortebloem sieraad bestellen? Bekijk dan hier onze Geboortebloem Collectie.